Over ons

Toen de ouders van Tonny Mastenbroek beiden een vorm van dementie kregen, heeft het gezin van Tonny de zorg voor hen op zich genomen. Het was zowel voor hen als kinderen, maar vooral ook voor hun ouders belangrijk dat zij thuis konden blijven wonen. Dat was mogelijk op deze manier. Thuis op de boerderij hadden zij het naar hun zin: daar waren de honden, de kippetjes, de tuin. Altijd was er wel iets te doen of te zien.

Door zo intensief bezig te zijn met haar ouders hebben Tonny en Kees veel geleerd over dementie.

Na het overlijden van haar ouders hebben Tonny en Kees hun intrek genomen in de boerderij. Dat wat haar ouders zo heerlijk vonden, gunden zij ook andere mensen met een vorm van dementie.

Zo werd de dagbesteding geboren.

Over Tonny Mastenbroek

Tonny heeft nogal wat uiteenlopende dingen gedaan in haar leven. Een rode draad is creativiteit, dingen creëren en zorgen voor: dat kon zijn de zorg voor planten, dieren of voor mensen; eigenlijk alles wat leeft.

Nadat de kinderen waren geboren is Tonny begonnen met de opleiding voor Tekentherapie in Zutphen bij Lisa Borstlap. Hier leerde ze hoe helend tekenen en schilderen kan zijn voor groot en klein, voor jong en oud. Dat je, wanneer je iets niet kunt vertellen, dit heel goed kunt uiten op papier met potlood of met een kwast, of met klei of andere materialen. Maar ook dat je er blij van wordt wanneer je bezig bent en iets creëert!

Over Kees Kaboord

Kees is geboren in Den Haag en op 5-jarige leeftijd met zijn ouders geëmigreerd naar Australië. De familie van Kees heeft daar echt gepionierd; stromend water en licht was er toen nog niet. Kees heeft zijn vader geholpen een kippenfarm op te zetten en heeft als piloot lang gevlogen in het noorden van Australië en in Indonesië. Net als Tonny heeft ook hij zijn ouders verzorgd, samen met zijn broers en zus, toen zij hulp nodig hadden.

Kees is meestal bij het buitengebeuren betrokken.

Fjodor, een blonde labrador. Blindegeleidehond van Tonny's vader. Fjodor is afgelopen jaar overleden, bijna 17 jaar oud.

Deze zwart-witte pointer is Bonnie, een jachthond. Ook Bonnie is ons, 14.5 jaar oud, helaas ontvallen.

Ptsjima is een Blue nose American bully en 1,5 jaar oud.

De Reizende Man bestaat al sinds de 18e eeuw. In 1738 als Herberg de Rijsende Man, later in 1757 als De Reijsende Man en ruim 100 jaar later, in 1850, als De Reijzende Man. Begin 20ste eeuw (1911) wordt de Veehoudershofstede, tevens ingericht tot Herberg en Uitspanning, inmiddels genaamd De Reizende Man, geveild en gesloopt door de eigenaar van naastgelegen buitenplaats Herteveld, C.W.E. van Voorst van Beest, waarna in 1913 op dezelfde locatie de huidige boerderij verrees. De nieuwe boerderij werd, in tegenstelling tot de meeste boerderijen die met hun gevel naar de weg staan, richting buitenplaats Herteveld gebouwd, zodat men van daaruit mooi zicht had op de boerderij.
Evert Mastenbroek wist in 1970 de boerderij te behouden voor de sloop, kocht de boerderij en ging er wonen met vrouw, dochter Tonny en zoon Evert. Helaas moesten de varkensschuur en de hooiberg achter de boerderij wel verdwijnen voor de nieuwbouw.Na het overlijden van vader Evert Mastenbroek neemt dochter Tonny met haar gezin haar intrek in de boerderij en werd het woongedeelte van een nieuw rieten dak voorzien.